REGLER

Formatet for de aller fleste er kjent, men vi gjør noen endringer fra 2014. Vi har blant annet forsøkt å finnen nye kategorier som er mer relevante for oss og fotballinteressen her hjemme (UK-baserte kategorier for eksempel). 10 katgorier er enten helt nye eller tweaket litt på – hvilke det gjelder står under.

Under følger en oversikt over kategoriene, og poengsummene de gir.

A: Gruppespill – 10 poeng for alt rett, 6 poeng for rett tegn og rett mål til ett av lagene, 5 poeng for riktig tippetegn, men feil resultat ved uavgjort, 4 poeng for rett tegn, 2 poeng for rett mål til ett av lagene. Maks poeng: 360.
B: Hvilke 16 lag går til åttendelsfinalene? – 10 p per riktig lag – 25 p i bonus hvis du har alle 16 riktig. Maks poeng: 185.
C: Hvilke 8 lag går til kvartfinalene? – 20 p per riktige lag – 25 p i bonus hvis du har alle 8 riktig. Maks poeng: 185.
D: Hvilke 4 lag går til semifinalene? – 30 p per riktig lag – 25 p i bonus hvis du har alle fire. Maks poeng: 145.
E: Hvilke 2 lag går til finalen? – 40 p per riktig lag – 25 p i bonus hvis du har begge to. Maks poeng: 105.
F: Hvilket lag blir europamester? – 75 p
G: Hvem blir mestscorende spiller fra de britiske øyer (England, Wales, Irland, Nord-Irland)? – 10 p
H: Hvilken spiller blir toppscorer? – 20 p
I: Hvor mange mål scorer han? – 10 p
J: Hvilke tre spillere er de første som får gult kort i turneringen (Navn 1, Navn 2, Navn 3)? – 10 p per rett navn, 20 p i bonus hvis alle tre er korrekt (dobling av bonuspoeng fra 2014). Maks poeng: 50.
K: Hvilken nasjon representerer spilleren som får mesterskapets første røde kort? – 10 p (nytt fra 2014)
L: Hvor mange poeng tar Belgia i gruppespillet? – 10 p (endret fra 2014)
M: Kommer Romania over 250 vellykkede pasninger mot Frankrike (Opta-statistikk)? – 10 p (Nytt fra 2014)
N: Hvor mange straffer blir dømt totalt i ordinær tid i de åtte ⅛-delsfinane? – 20 p (nytt fra 2014)
O: Hvilken spiller scorer mesterskapets første mål? – 10 p
P: Hvor mange røde kort deles ut i mesterskapet? – 10 p
Q: Hvor mange nåværende eller tidligere spillere med spilletid i Tippeligaen får spilletid for Island iløpet av EM?– 20 p (nytt fra 2014)
R: Hvor mange kamper ender i straffespark? – 10 p
S: Hvor mange kamper er Svein Oddvar Moen hoveddommer i iløpet av mesterskapet – 10 p (nytt fra 2014)
T: Hvilken dommer dømmer finalen? – 20 p
U: Hvor mange mål scores i finalen (ordinær tid)? – 20 p
V: Hvilken europeisk klubb har flest spillere i kvartfinalene (hele troppen)? – 20 p
W: Hvor mange minutter spiller Jamie Vardy i løpet av hele mesterskapet (feilmargin på pluss/minus 15 minutter)? – 30 p (endret fra 2014)
X: Hvem scorer flest mål av Ronaldo og det samlede albanske landslaget iløpet av EM – 10 p (nytt fra 2014)
Y: Hvem scorer det raskeste målet av Zlatan og Thomas Müller gjennom hele mesterskapet – 10 p (nytt fra 2014)
Z: Hvilken spiller scorer mesterskapets siste mål (inkludert straffesparkkonkurranse i finalen)? – 20 p
Æ: Både Irland og Nord-Irland har mange spillere med etternavn som starter med “Mc” og “O´” – for eksempel Gareth McAuley og John O´Shea. Hvor mange gule kort får alle disse spillerne totalt iløpet av mesterskapet? – 30 p (nytt fra 2014)
Ø: Hvilket lag slipper inn flest mål iløpet av hele EM? – 10 p
Å: Scorer Dimitri Payet på direkte frispark iløpet av mesterskapet – 10 p

REGLENE

EMTIPS2016 er en lukket tippekonkurranse. Hver deltaker betaler 200 kroner for å bli med, og (stort sett) hele innsatsbeløpet går tilbake til deltakerne som premier. Det er mulig å bli med helt fram til VM starter i juni, men deltakeravgiften må være innbetalt til angitt konto 9722.34.59408 før mesterskapet starter. Du kan også bruke Vipps: søk opp på Ståle Bjørnersen, bjrnersen@gmail.com eller telefon 959.68.855. Husk å merk innbetalingen med ditt navn og «EMTIPS2016».

Vinneren er den tipper som har greid å samle flest poeng totalt gjennom konkurransen.

I kategori Y gjelder det å tippe hvilken av de to spillerne som bruker færrest minutter på å score et mål fra dommeren blåser kampen i gang. Hvis ingen av de to scorer settes alle deltakere til 0 poeng i denne kategorien.

I kategori W er det gitt et slingringsmonn på 15 minutter hver vei.

Maksimal sum som en spiller kan oppnå er 1475 poeng.

Tipsene den enkelte spiller har for kategori A legger ikke grunnlag for tippingen i kategori B-G. Tippingen for kategori E er heller ikke gjensidig avhengig av tippingen i kategori D og så videre. Eksempel: En kan ha Albania som verdensmester selv om kamptipsene tilsier at laget ender på sisteplass i sin gruppe.

Hver enkelt tipper kan kun levere inn ett tips. Det er heller ikke mulig å levere inn flere «rekker», selv om det gis uttrykk for at tipperen kan betale 200 kroner for hvert enkelt tips.

Oppstår det tvilstilfeller er det vi i redaksjonen som har det avgjørende ordet! Protester kan leveres inn, men de taes sjelden til følge. Følgende regler gjelder:
01. For særdeles ubegrunnede eller usakelige protester – 20 poeng straff
02. For begrunnede protester som ikke tas til følge og der juryen mener klager kun har rettet protesten for å styrke egen vinning uten å påvise feil eller tvil i konkurransepremissene overhodet – 5 poeng straff.
03. For begrunnede protester som ikke tas til følge, men der juryen ser at konkurransepremissene har vært noe uklare – 0 poeng straff.
I alle andre tilfeller bruker vi sunn fornuft, og regner med at alle er fairplay-instilt.

Helt nytt i år er en ny variant som går ut på at den som vil kan – før EM starter – sette 200 kroner på hvem som vinner EM hos Betsafe. Er du eksisterende kunde får konkurransen 200 kroner og er du ny kunde får konkurransen 500 spenn. Disse kronene går inn i en sidepott til hovedkonkurransen. Den potten kommer ikke til å bli utbetalt som pengegevinst, men gå til konkrete premier ala ipad osv avhengig av hvor stor potten blir. Når det er klart hvor mange som er med her, vil vi offentliggjøre premier osv.

Advertisements
Advertisements
%d bloggers like this: