DAGBOKA: EN KLINK SUBJEKTIV VURDERING

3500

Jepp. Dette er essensen av Island i EM.

Okei. Det er tre kamper som gjenstår av #emtips2016 og etter at vi i #emtura ha vært på noen oppgjør, er det på plass med en aldri så liten rangering av de vi har sett ringside – a lá den rangeringen VG gjorde for noen dager siden av EM-sendingene.

Det betyr at jeg/vi/noen har frihets-indeksert en firekategori-basert vurderingsmetode (tazte priv-referanse for den som tok den) for hver kamp med en internasjonal törning i hver kategori og så en totaloppsummerende tallbasert sluttsum.

POLEN – UKRAINA

Sted: Marseille.
Oppladning: 1
Ukraina var utslått allerede før kampstart og eneste spenningsmoment var om det ble noe bruduljer før kampstart. Det ble det! Vi havna rett i tåregassbasert helvetessone og vår danske representant Jeppsen stakk fra scenen raskere enn Gendarmerie greide å rykke inn. Det vil si. To av oss – rockestjerna og rbv – hadde litt tidligere stukket inn en bakgate og satt og spiste charcuterie og fromage med en rosé og var lykkelig uvitende om danskens flukt for livet.

Stemning på stadion: 3
Ukrainerne var dratt hjem og de som fortsatt var der var verken mange, deilige eller høylytte. Polakkene gjorde noen forsøk, men var til gjengjeld helt jævlig mange. Flinke når de orket å gjøre noe sammen.

Kampen: 2
Ukraina møtte bare opp, og Polen brydde seg heller ikke nevneverdig om å sjarmere noen andre enn de klin gærne fansene de hadde med seg. Veldig kjedelig forestilling.

X-faktor: 1
Nei.

Totalsum: 7

PORTUGAL – POLEN

Sted: Marseille
Oppladning: 2
Vi beregnet kanskje litt ebb med tid før kampstart på veien fra Antibes, men havnet i The Great Kømassakre. Som vanlig var det en turistknøl som kjørte feil i bomkøa, hadde ikke visa-kort, skapte kaos og makk. I Marseille gikk noen av oss på en burgersmell mens andre gikk rett på stadion. Middels begge deler. Dansken slapp nok en gang ut fra byen med livet i behold.

Stemning på stadion: 2
Kjipe polakker sloss på tribunen. Mot andre kjipe polakker. Oppdopa og store, kjipe og uinteresserte i kampen. På motsatt side sto deilige portugisere. Der sto ikke vi.

Kampen: 3
Ingen underholdningsbasert maskin, men med ekstraomganger og straffekonk i en EM-kvart er det vanskelig å være skikkelig misfornøyd. Polakkene sang for Messi hver gang CR7 hadde ballen. Det satte nevøen pris på. I dag blei Messi dømt til fengsel. Det setter jeg pris på. 1-1.

X-faktor: 5
Straffespark. Det er rett og slett jævlig gøy. Og deilig å bli kvitt det polske laget, by far det kjedeligste jeg har sett i EM – satt opp mot hva slags fotball de har potensial til å spille, iallfall.

Totalsum: 12

SVERIGE – BELGIA
Oppladning: 6
Aaaah. For en deilig stemning – både i Nice på dagen og på vei opp til stadion i de ALTFOR tettpakka bussene. Gikk ned 12 kilo t/r den dagen. Svensker og belgiere var samlet i gamlebyen – få meter fra hverandre – og holdt det gående i timesvis før kampstart. Eneste minus var Heldebabes som begynte å slåss med taket i bussen, men tapte på knockout. Måtte i ambulanse for førstehjelp.

Stemning på stadion: 3
Svenskene greide ikke å følge opp. Har fått ry på seg for å være de beste supporterne. Det er det langt fra – de er deilige og sånn, ha – men de lager ikke god nok stemning. Heller ikke belgisk blå greide å dope opp nok volum til at det ble skikkelig knæsj.

Kampen: 3
En av de store skuffelsene rent sportslig. Zlatan spilte på et sedvanlig rævva lag, blottet for kreativitet, og Belgia leverte heller ikke mer enn de måtte. Synd at Zlatibrovich ble snytt for skåring. Det hadde vi fortjent.

X-faktor: 5
Bussturen opp til stadion. Helt jævla magiske 20 minutter. Svett, ekkelt og trangt, men fantastisk støynivå og miks av supportere.

Totalsum: 17

SPANIA – TYRKIA
Oppladning: 5
Tyrkiske fans! Haha. Tyrkiske fan, ass. Tyrkerne hadde til og med egne sanger for bussjåføren, de. Spanjolene kun med sanger uten tekst. Da blir det vanskelig å holde følge. Men artig lell.

Stemning på stadion: 4
Da spanjolene hadde knust tyrkerne sportslig, knekte de også fansen på tribunene. For da Arda Turan nektet å kontre på 0-3 og tyrkerne responderte med å pipe hver gang han hadde ballen resten av kampen, svarte spanjolene med å synge på Turan. Vittig.

Kampen: 4
Jævlig gøy så lenge spanjolene måtte og ville. Maktdemonstrasjon. Tyrkerne uten sjanse etter de ti første minuttene. Kjedelig da spanjolene kontrollerte. Eller: Fantastisk fotball som andre ville vurdert det som. Som også stemmer.

X-faktor: 5
Spanjolenes tilbeding av Iniesta gjennom hele kampen. Spanskesvingen bøyde seg rent fysisk for Kongen. Vakkert.

Totalsum: 18

ISLAND – UNGARN:
Oppladning: 6
Hvem hadde trodd at dessa ungarera var EMs best organiserte supportere? Hjølpes for en massiv vekk av fans! Helt fra det som kunne krype og gå samlet seg og gikk opp hovedgaten mot stadion til de kom inn på velodromen og holdt det gående i 90 minutter. WOW! Massivt imponerende.

Stemning på stadion: 5
Som nevnt over: Ungarerne er supporterne som by far har vært sterkest i kampene vi har sett. I tillegg kompletterte islendingene fint. Men akkurat her ble de satt i skyggen.

Kampen: 4
Mye bedre enn fryktet. Ikke noen oppvisning i angrepsfotball, men begge lagene trøkket på utover i andreomgangen og det var helt ok at ungarerne utliknet like før slutt.

X-faktor: 5
Eidur. Haha. What a legend. Tygger en tyggis. Spytter den ut. løper litt. Drar ei finte. Tygger en ny. Priceless suavé.

Totalsum: 20

ENGLAND – ISLAND:
Oppladning: 5
Knockout til islendingene. De kuleste sangene, de fineste damene og de mest sjarmerende påfunnene. Nydelig gjeng. De engelske leverte kanskje litt under pari før kamp, også?

Stemning på stadion: 6
Island, Island, Island. Var de engelske supporterne der i det hele tatt? Han ved siden av meg var engelsk, men han var mest opptatt av å snyte ut kokaen fra nesen og tørke seg på låret. Og så kun da Wazza skjøt straffen i mål. Islendingene derimot. Nydelig.

Kampen: 5
England opp i ledelsen tidlig, deilig kok, islandsk snuing, deilig kok. Island videre, England ute. Utrolig gøy å se islendingene være så oppofrende og så få fantastisk støtte. Hvor var du-øyeblikk.

X-faktor: 6
Island videre, England ute. Epic.

Totalsum: 22.

Og i morra drar vi til Marseille for Frankrike – Tyskland. DET blir magisk, det.

For #EMtura
rbv

ezgif.com-optimize (4)

Island har de kuleste sangene og de fineste damene.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: