DAGBOKA: SNIPP SNAPP SNUTE

island.jpg
…og der var eventyret Island ute!

Costa Rica i 1990. Danmark i 1992. Bulgaria og Sverige i 1994. Sør-Korea og Tyrkia i 2002. Uruguay i 2010. Costa Rica i 2014. Og ikke minst europamester Hellas i 2004. Den moderne mesterskapsfotballen er full av middels store overraskelser. Men lite annet enn Hellas hadde toppet en islandsk seier mot Frankrike i kveld.

Med Premier-league-gull til Leicester kan det jo se ut til at 2016 er et år for overraskelser i fotball-Europa. Og en kvartfinale på Island er jo absolutt en overrakselse, men skal det bli en askeladdvinner i årets EM så ligger nå alt ansvar på Wales!

5-2 ble sluttresultatet i kveldens kamp på Stade de France. Mer kunne det blitt. For mens Frankrike fyret på alle sylinderne var de overlegne og gikk til pause med 4-0. Jeg syns man kan lese en del interessant om holdning, forståelse og egoisme/uselviskhet på et klart bedre lag som leder stort mot et svakere lag. Og her vil jeg derfor trekke fram lille, geniale Antoine Griezmann. For med unntak av det lille, mislykkede dribleraidet han forsøke på i det 90.minutt gjør han utelukkende riktige valg kampen gjennom. Hadde bare medspillerne hans gjort det samme hadde Griezmann stått med flere enn 4 EM-mål nå.

Akkurat det er jeg, og mange med meg, veldig interessert i. For han må gjerne bli toppskårer!

I andre kategorier kan det vel nå se ut som Island har god sjanse til å bli det laget som slipper inn flest mål. Og vi er nå, etter kvartfinalene, oppe i 4 røde kort og 3 straffesparkkonkurranser.

Semifinalene i EM spilles slik:
Onsdag:  Portugal – Wales
Torsdag: Frankrike – Tyskland

Det er bare å glede seg! Og Wales, Kevin Garnett har en melding til dere:

Drøm fotball!

av Ståle Bjørnersen

Advertisements
Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: