DAGBOKA: DELTAGERE PÅ TUR

IMG_3216

Dagens dagbok er viet Frankrike-reisende EMTIPS-deltagere. Så her får dere servert et lite knippe reiseskildringer.

jesper.jpg

Hooligans? Deltager Jesper Hagen til venstre, kompis Jan Robert Ernstsen til høyre.

Lewandowski , Lewandowski HEY HEY !

Etter noen dager i Bordeaux tok vi turen til Paris for å få med oss Polen-Tyskland på selveste Stade de France. Vi lurte på om det kom til å bli slåssing etter at vi ble beskyldt for å være hooligans tidligere i forrige by. Det viste seg imidlertid å gå meget fredelig for seg, og både på banen opp til hooden Stade de France er, samt utenfor stadion sang og drakk fans sammen.

Mange lurer sikkert på hvorfor denne klovnen fra Norge heier på Polen. Svaret på det er at han har bodd i Warszawa, og fordi Norge har Per Mathias Høgmo og Earl Cod, altså Jarl Torske hohohoho som trenere. Kanskje jeg får sjansen til å støtte Norge i mesterskap igjen. Jeg håper det, for det er vanvittig morsomt på mesterskap.

Polakkene var merkelig nok selvsikre før kampen, med tanke på statistikken mot Tyskland. Kanskje var det fordi Tyskland ikke så allverden ut mot Ukraina, eller fordi Polen nå har et meget bra lag selv?

Krychowiak er et beist på midten, Glik er kaptein på Torino; Lewandowski kjenner alle, Pazdan er gaal og ser ut som en Legia-Warszawa-ultra, Milik har gjort en stor sesong I Ajax; osv osv. Uansett, et fortjent poeng til Polen sett fra tribunen, og fort et avansement for første gang i historien. Stort å være med på.

Polakkene var som alltid i overtall, og sang også høyest . Den kjente Polska bialo-cerwoni-sangen (Polen rødt hvitt) hørtes for det meste gjennom hele kampen, I tillegg til Polaci Gramy u siebie (Polen spiller hjemme). Tyskerne var forresten også flinke, men var rett og slett for få.

jesper2.jpg

Fra Polen-Tyskland. Foto: Jesper Hagen

Rent generelt har EM vært fantastisk, og det er bare å glede seg for de som skal ned. Kun god stemming, ingen terror selvfølgelig (bank I bordet), men heller ikke for mye snut til at det ødelegger stemningen (Er det noen uten rulleblad som bruker ordet “snut”? red.anm). Nå avsluttes dette innlegget for vi må spise en 3-retter til 18 euro før Sverige-Italia. Før turen går til Marseille i morgen.

Av Jesper Hagen, ikke snut, dødsback i 8.divisjon, Polen-fan og foreløpig nummer 100 i EMTIPS2016. 

Franske Fanzone-barter i Lille

haraldsen

Fra høyre: Anders Haraldsen, Håvard Haraldsen, Anonym Dork 1 og Anonym Dork 2

Anders Haraldsen sender oss dette bildet fra FanZone i Lille der denne gjengen så på Frankrike-Albania.

Anders Haraldsen ligger på 2.plass WamKam-ligaen selv om han er den eneste i ligaen som ikke spiller på WamKam og er i øyeblikket helt oppe på 7.plass i EMTIPS2016. 

Hæ? Er det EM?

skjegg.jpg

Game of Thrones: Tom Stian Berget > Joe Ledley

Et kjapt intervju med Tom Stian Berget som også er i Frankrike om dagen:
Ståle: Hvor lenge har du vært i Frankrike?

Tom Stian: Vært her i 13 dager. Avreisedag i morgen, lørdag.

Ståle: Hvem er du der sammen med?

Tom Stian: Tilbringer dagene med kjærring og tre unger. En 4 åring (snart 5), og to jenter på 14 mnd.

Ståle: Hvorfor er dere i Frankrike?

Tom Stian: Feiret først 60-årsdag til mamma og pappa. Så en uke ferie for oss selv.

Ståle: Veit du at det pågår et EM i Frankrike akkurat nå?

Tom Stian: Hadde faktisk helt glemt bort at det var EM i Frankrike. Skulle jo egentlig til Marseille når England – Russland skulle spille, men ble heldigvis ikke til at vi dro så langt.

Ståle:  Hva tror du om Nederlands vinnersjanser i mesterskapet;)?

Tom Stian: Nederland skulle deltatt, og vært tapende finalist. Fanden ta at de ikke er kvalifisert en gang!! (Ja, Tom Stian foreslo Nederland til finale, inntil redaksjonen måtte informere om at de ikke var kvalifisert red.anm.)

Ståle: Beskriv ditt forhold til Chris Bart Williams.

Tom Stian: For en mann! For et navn! For et lag han spilte på i CM93!! Newcastle United, CBW hadde 489 kamper, 491 mål og 9,95 i snitt! Formasjon: 3-3-1-3. Elsker den mannen like mye som jeg hater Paul Brazier, og han som logget inn og bøtela Brazier så mye at han til slutt valgte å dra fra klubben min og bli en stor hit i klubben til min rival.. Du veit hvem du er

Ståle: Ha en fortsatt fin dag i Frankrike!

Tom Stian: Takk som byr, her skal nydes!

Tom Stian Berget, småbarnsfar på Frankrike-ferie, CM-veteran som peaka som fotballspiller da han endelig lærte å lobbe i 1997, men la opp samme høst, for øyeblikket nummer 218 i EMTIPS2016.

 Mouthwatering oppgjør i Nice
Som Vegard viser øverst på posten så var oppgjøret mellom Spania og Tyrkia til å slikke seg rundt munnen av. På papiret i hvert fall. Gjengen i privatligaen EMTURA er på plass i Nice og de fire herrene på bildet er Sindre Husøy, Sindre Myklebostad, Stian Furset og Vegard Flemmen Vaagbø.
Vegard har sendt over noen flere bilder uten å forklare så mye hva det er vi ser, så jeg har tatt meg noen friheter i bildetekstene.
IMG_3215.JPG

Jeg reiser alene: Endelig skulle Mykla få være med gutta på tur, men han mista “Jeg reiser alene”-mappa i Køben så han fikk ikke tegneblokka de andre barna fikk på vei til Nice.

IMG_3218

Heia Fotball: Vegard var gjest hos Heia-Fotball-gutta i dagens podcast. Det er vi sikre på. Men hva snakket de om? Skal Vegard bli twitteransvarlig hos TKK i Maccabi Haifa? Må han kommentere ryktene om at DJ Olsborg skal lage den offisielle Paralympics-låta til Rio? 

Vegard Flemmen Vaagbø, aka Flemma aka RBVegard, Head of the EM-/VMTIPS-family, twittermonark, EM-turist og for øyeblikket på 107.plass i EMTIPS2016. 

Advertisements
Tagged , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: