DAGBOKA: TO GANGER TO GODE NABOER

 

togodenaboer

De tsjekkoslovakiske stop-motion-animatørene Lubomír Beneš og Vladimír Jiránek skapte serien “To gode naboermidt i en god fleinsopprus i 1976. De er fortsatt mitt favorittnabopar.

I dag var det nabooppgjør som sto på EM-agendaen. Ja, den er tynn. Den er veldig tynn, men det er altså inngangen jeg valgte til å snakke om EM i dag!

Første nabopar i sving var Wales (er det egentlig et land?) og England. Gareth Bale skjøt igjen midt i mål på et frispark fra langt hold – og igjen gikk ballen i mål. Hva er det som skjer, Joe Hart?! Men på veldig lite Hodgsonsk vis heiv Woy innpå en haug med spisser og fikk to mål på tampen. Dermed er England så å si videre, mens det er Wales som må svette mest fram mot siste kamp.

Et par kommentarer om kampen:
* De engelske draktene er veldig feminine.
* Begynte Raheem Sterling å trene med ball for fjorten dager siden?
* Første omgang var veldig kjedelig, som dere kan se av følgende punkter:
* Har Aaron Ramsey egentlig mest lyst til å spille på Belgia (jfr hårfargen). Se bilde 1
* Hvilke bestanddeler består fotballspilleren Hal Robson Kanu av? Se bilde 2
* Joe Ledley ser litt ut som en Game-of-Thrones-karakter. Se bilde 3
* Hvor blir det av de engelska WAGsa? Ikke noe 2006-BadenBaden-tendenser med Posh & co i full tropp på tribunen. Nei, foreløpig ser det ut til at Dimitri Payet vinner denne konkurransen og. Se bilde 4.

IMG_3196

Bilde 1: Tenk å være en blond belgier, sa Ramsey

IMG_3203

Bilde 2: Stop en Hal, sa/gjorde England.

IMG_3210.JPG

Bilde 3: Wildling, you make my heart sing!

Group A France vs Albania

Bilde 4: EMs beste spiller med EMs beste WAG?

Nabooppgjør nummer to gikk mellom Tyskland og Polen. Også her med en rimelig kjedelig første omgang hvor storebror hadde ballen mest, men Polen fikk ikke noe frispark fra 30 meter og Tyskland har Manuel Neuer i mål så her var det 0-0 til pause.

Andre omgang starta med en helt enorm sjanse til polakken Milik som fra tre meter “heada” utafor med nesa! Og andre omgang ble mer underholdende, men det endte med EMs første 0-0-kamp.

Jeg lurer på om Joachim Löw klarte å følge med på kampen eller om han bare hadde hodet fullt av dette:

FullSizeRender (1).jpg

Bilde 5: “Men det lukter jo så godt!”

I mellom de to nabooppgjørene gikk kampen mellom Ukraina og Nord-Irland, som absolutt ikke er noe nabooppgjør, men kanskje kjenner de et slags borgerkrig/okkupasjons-orientert brorskap?

Kampen var en nøkkelkamp for undertegnedes EM-tips da jeg både hadde satt 1-0-seier til Nord-Irland i dag og avansement til 1/8-finalen til gutta fra Ulster. Sånn sett var resultatet glimrende. Men nok en gang kom det en skåring langt inne på overtiden – denne gangen til Nord-Irland, noe som ga en overraskende 2-0-seier. Og igjen mister og får vi poeng meget seint i kampene under dette EM/EMTIPS. Lite som er mer frustrerende enn å miste 10-poengere på overtid… Erfaringsmessig er det likevel viktigere at tippetegnene blir rett og at de riktige lagene går videre. For EMTIPS avgjøres de siste kampene og da må man treffe på så mange som mulig av lagene som går langt.

Hver gang et av de irske lagene spiller så er altså gule kort i fokus. Men merkelig nok ble det ingen McKort i dag, men det blei to McMål – takket være McAuley og McGinn! Hyggelig for dem det, men vi vil jo heller ha en litt sein McTakling eller en McViljehans eller en skikkelig McFeiring i McBarings så vi kan få noen McKort.

Noen andre, random betraktninger fra EM-dagen:
* Har Aserbajdsjans statlige energiselskap brukt tre kvart årsbudsjett på stadionreklame?
* Hva skjer med stadionreklamene til HiSense? Hvordan kan man bruke så mange millioner på reklame og så ikke forstå hvordan man bruker hashtags?
* Dommerne belønner alt for mye filming. Ikke sånn håpløs, åpenbar Ashley-Young-filming, men sånn taktisk, her-legger-jeg-meg-ned-og-får-et-billig-frispark-filming.
* Når kommer EMs første storseier? Vi har jo tippa på laget som slipper inn flest mål og hvis det ikke blir noen storseirer kan det være det blir et av lagene som går langt som slipper inn flest mål…
* Syns i grunn dette var en rimelig tam dag, men det stopper vel ikke Alexander Schau og Thomas Aune fra å levere humrestoff i kveld og. Det er lett for dem, men ikke mange andre som kan matche dem på det de gjør.

Av Ståle Bjørnersen, tydeligvis redaktør av EMTIPS2016-dagboka, breddefotballveteran og for øyeblikket nummer 114 i sammendraget. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: