DAGBOKA: KJÆRE DAGBOK

dem.jpg
Det er lenge siden nå. Forrige gang jeg skrev til deg må ha vært drøyt tjue år siden.  Jeg fylte ut en liste med spørsmål:

Favorittfilm: Demolition Man
Favorittdrikk: Brus
Favorittaktivitet: Spille fotball / se fotball
Største idol: Jürgen Klinsmann og Nicholas Jon “Nick” Barmby

Mye har skjedd siden den gang. Eller har det egentlig det? Få drikker er bedre enn brus, selv om enkelte anledninger medfører at voksenbrus foretrekkes fremfor alminnelig brus. Demolition Man er fremdeles en fin film. Klinsmann og Barmby er riktignok byttet ut med Harry Kane og Mousa Dembélé, men fremdeles brukes store deler av fritiden til fotball.

Skader hindrer meg i å spille særlig mye fotball selv, men noen årlige treninger med Julebygda IL pleier det likevel å bli (en lokal klubb som holder til noen kilometer utenfor Sandnes som for øvrig fikk omtale i en rekke internasjonale (!) medier etter en kamp tidligere i år. Desto mer tid brukes på fotball gjennom twitter, nettaviser, fotballblogger og ikke minst foran TV-skjermen. Og fotballmesterskap er minst like gøy i 2016 som i ’94 og ’96.

EMTIPS2016 gjør fotballfesten enda gøyere. Selv om nivået er frustrerende høyt (true that! alle anm). Etter å ha truffet blink på to av fire kamper, riktig tippetegn på en tredje, spådd riktig på antall vellykkede Romania-pasninger og truffet på én av de tre første spillerne med gule kort (som Spurs-supporter var det ingen stor overraskelse at “Super-Vlad” Chiriches kom til å sklitakle en spiller 7-8 tideler etter at ballen er rullet videre), forventet jeg å se navnet mitt på topp 10 da jeg logget meg inn i natt. Likevel måtte jeg scrolle helt ned til 67. plass før jeg fant navnet mitt. Jaja, hvis bare McAuley, McGinn, O’Shea og O’Kane (og ingen andre Mc’er eller O’er) får hvert sitt gule kort i løpet av mesterskapet (mitt favorittspørsmål fra årets EMTIPS) kan jeg kanskje ha en sjanse likevel.

Nok om det. I god dagbok-ånd har jeg en liste å fylle ut.

Dagens spiller: Luka Modric. Målet er nesten alene tilstrekkelig til å gi ham denne bemerkelsen i dag, men han er i tillegg så latterlig god til å få fremdrift i spillet med sine pasninger. Et par balltap og litt slurv til tross – mannen viste igjen at han hører hjemme blant de 5-6 beste midtbanespillerne i verden.

Dagens favorittøyeblikk: Å se Nord-Irland gå ut på banen i en viktig EM-kamp (vel å merke i reprise etter en liten EM-pause på Sandnes Stadion for å se Sandnes Ulf mot Ranheim). Har du forresten hørt fansens fantastiske Will Grigg-sang? (se her og her)

Se, hør og smil! Og la oss krysse fingrene for at Grigg får noen minutter på banen i løpet av mesterskapet.

Dagens nesten-øyeblikk: Oliver Norwood sin geniale frisparkpasning til Steven Davis tre minutter før slutt (mens Davis er et velkjent navn for oss som følger engelsk fotball, er Noorwood hakket mindre kjent – til opplysning tilbrakte Norwood ungdomstiden på Manchester United sitt akademi, men etter noen klubbskifter spiller han nå sine hjemmekamper på Madesjki Stadium i Reading)

Dagens twitter-øyeblikk: Videosnutten av supporteren som midt oppi all slossinga rolig går bort og henter pilsen sin.

Dagens kommentator-øyeblikk: Andreas Stabrun Smith, som i fullt alvor og stor entusiasme drar følgende linje mens Tyrkias Calhanoglu står med 45 cm tilløp på et frispark 43 meter fra mål: “Hakan Calhanoglu – skal han svare på Modrics prestasjon?” (Smith hentet seg etterpå inn med et tørt “jaja, det var kanskje litt for langt hold til å skyte” da Calhanoglu slo et innlegg i stedet)

Dagens studio-øyeblikk: NRKs Carina Olset, som i pausen spurte Dan Eggen (!) om hvordan følelsen er når man treffer ballen som Luka Modric gjorde da han skåret. Dan Eggen er en stor personlig favoritt, men jeg har en ganske sterk mistanke om at Dan i løpet av sitt 46-årige lange liv aldri har truffet ballen på tilsvarende måte. Det hindret likevel ikke Dan i å svare som om dette var noe han hadde gjort flere dusin – om ikke snes – ganger. Olset fulgte opp med å spørre hvilken teknikk man bruker for å få til slike skudd, hvoretter Dan med stor selvsikkerhet svarte at dette var det man kaller en loddrett vrist, og at det avgjørende er at man treffer rett på ballen, men at det for øvrig “ikke går an (?) å definere hva man skal gjøre og ikke gjøre“.

av Audun Kolstad Kleiven – for øyeblikket nummer 50 i sammendraget

Advertisements
Tagged , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: