DAGBOKA: JEG ELSKER EM(TIPS)!

payet.jpg

Steike meg så deilig å være tilbake igjen! Nydelig med mesterskap igjen, men først og fremst: Herregud så deilig å være tilbake på tippekonkurransekjøret!

Åpningskampen er magisk i EM-/VMTIPS. Her er alle optimister, vi kan alle vinne sammenlagt, vi teller pasninger, vi roper på Griezmann, Giroud og Payet og aldri er vel gule kort av større betydning.

Skjermbilde 2016-06-10 23.40.25.png 

Til info: Så langt det lar seg gjøre kommer vi til å liveoppdatere kampresultat i alle kamper mesterskapet gjennom. Så du (relativt) øyeblikkelig kan nyte dine nylig inntjente/foreløpige poeng. Dine og alle andres tips er tilgjengelig til en hver tid her.

Og aldri har jeg håpa mer på skåring av Antoine Griezmann!

Og så går alt i dass! Så mye moro så lenge og så kjipt når man ender dagen med usle 16 poeng. Aaargh, Giroud! Dritt! Evra! Dust! Chiriches! Rat!? Du skal jo være for rutinert til det der!

En ting EMTIPS skaper er ENGASJEMENT! Alle kamper teller og alle resultat er av betydning! Men så er jo dette da også kjent som den beste konkurransen siden Will it float!

Men hva skjedde egentlig i EM i dag?

Dagens kamp: Nå var det jo bare en kamp så denne sier vel litt sjøl: Frankrike – Romania 2-1. Hjemmelaget blei så definitivt redda av briljansen til Dimitri Payet. West-Ham-fansen kan glede seg til Mourinho drar på shoppingtur til London fortsettelsen både av EM og West-Ham-karrieren hans!

Runner up her må vel være 8.divisjonskampen mellom WamKam 2 og Furuset 2 på Ekebergs humpete gress. Ryktene melder om 4-1-seier til hjemmelaget og storspill på stopperplass fra EMTIPS-deltager Simen Dyb Berg og skåringer fra EMTIPS-deltagerne Ville Lande Borring og Jonas Wikborg.

Dagens spiller: Var vel ikke noe særlig tvil i dag – Dimitri Payet skårer, har assist, er banens beste og skaper nesten like mange sjanser som de øvrige spillerne til sammen.

Dagens skåring: Og kanskje også EMs beste skåring!?

Dagens historikk: Vi skal tilbake til EM i 1992 og semifinalen mellom Nederland og outsiderne Danmark (som bare var med i EM fordi Jugoslavia ble utestengt, og som senere gikk hen og blei europamestere). Kampen endte i straffesparkkonkurranse og Nederlands store stjerne, überdeilige Marco van Basten blei syndebukk.

Peter Schmeichel reddet greit hans nonchalante straffespark. Man skulle kanskje tro Schmeichel redda straffer i tide og utide, men nei. Med unntak av van-Basten-redninga og den trippel-reddende overtidsredninga i FA-cupen mot Dennis Bergkamp i 1999 var det lite å rope hurra for.

For Peter Schmeichel redda kun en straffe i vanlig kampsituasjon (ikke straffekonk) i hele karrieren! Netopp den mot Bergkamp i 99. Han slapp inn 22 av 23 straffer! Blant de som satte straffespark på han finner vi navn som Jason Euell, Craig Hignett, Julian Dicks, Paul Bodin, Ruel Fox, Clive Wilson og Morten Berre!

Dagens snap:

IMG_3162.PNG

Ja, du kan følge oss på Snapchat. Og takket være skillza til RBVegard så kan dere sende snaps til EMTIPS2016 og så legger han de ut på mystoryen til den kontoen. Vegard har vel sågar lovt premie til EMTIPS’ beste snapper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens dork: Patrice Evra er runner-up med sin utrolig klønete inngripen, men dagens dork er utvilsomet Tom Stian Berget! Tom Stian er udødeliggjort etter en ubetenksom kommentar på en hyttetur gjennom verselinja “Du tipper Senegel som vinner, men de er jo ikke en gang med. Ka e greia, heter du Ola eller Tom Stian Berget”. I dag topper han det gjennom følgende spådom: Portugal blir vinner. De slår Nederland i finalen!

Dagens mann: Kommer ikke unna Dimitri Payet her heller.

Takk for i kveld! Jeg gleder meg til fortsettelsen! I morra blir jeg farlig!

av Ståle Bjørnersen

 

 

 

Advertisements
Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: